Voedingsconsulent voor blijvend afvallen in gemeente Roerdalen

Ben je op zoek naar leuke tips of wil je meer informatie over verschillende onderwerpen? Laat je inspireren door de diverse blogs.

RECENTE BLOGS

Gezonde effecten van avocado

De gezonde effecten van een avocado

Ben jij al bekend met de gezonde effecten van een avocado? Ik voeg ze de laatste tijd weer wat vaker toe aan mijn maaltijden.

Avocado’s groeien in gebieden met hoge temperaturen en een hoge vochtigheidsgraad. In Mexico worden nog steeds de meeste avocado’s geteeld. Je kent dit vast wel van de guacamole uit de Mexicaanse keuken.

Avocado’s zijn supergezond, want wist je dat avocado´s een goede bron van vetten zijn? Vetten zijn onmisbaar voor een goede gezondheid. Het vet in de avocado is voornamelijk oliezuur, en dat is een onverzadigd vet. Met een avocado krijg je dus goede vetten binnen. Ze zijn onmisbaar voor een goede hormoonaanmaak, je raakt eerder verzadigd, en ze helpen bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel. Daarnaast zitten ze vol mineralen, antioxidanten, vitamines en vezels. De vezels zijn belangrijk voor een gezonde spijsvertering.

Behalve voor de guacamole is het vruchtvlees van een avocado ook lekker in een salade of een smoothie. Of kun je hem net als een kiwi uitlepelen als een koolhydraatarme snack. Een avocado in blokjes gesneden kun je invriezen en is dan maximaal 8 maanden houdbaar. Om het verkleuren tegen te gaan kun je wat citroensap toevoegen!

Een gemiddelde avocado van 200 gram levert 322 calorieën. Ondanks deze hoeveelheid kun je op een gezonde en vlotte manier afvallen door avocado’s te eten. Want tijdens het afvallen is niet alleen de hoeveelheid calorieën belangrijk, maar ook de voeding waar je je calorieën uit haalt. Een avocado is een gezonde toevoeging voor je dieet. Wanneer je het combineert met een gezonde levensstijl levert het zeker resultaat op. Dus stop hem, net als ik, wat vaker in je winkelkar!