Voedingsconsulent voor blijvend afvallen in gemeente Roerdalen

Ben je op zoek naar leuke tips of wil je meer informatie over verschillende onderwerpen? Laat je inspireren door de diverse blogs.

RECENTE BLOGS

tips voor een gezonde leefstijl

Tips voor een gezonde leefstijl

Gezond eten vind ik superbelangrijk. Ik geloof erin dat het belangrijk is een goede balans te vinden tussen voeding en gewicht. Heel veel mensen doen allerlei crash diëten, maar dat kun je gewoon niet lang volhouden. Bovendien komen de afgevallen kilo’s er daarna weer heel snel bij. Het ontwikkelen en het hebben van een gezonde leefstijl zorgt ervoor dat je je goed voelt.

Makkelijk is het natuurlijk niet en daarom geef ik je graag op mijn site wat tips en handvaten om een goede balans te vinden. Bewust van gezonde voeding en dit ook toepassen, maar ook zeker af en toe gewoon eten waar je op dat moment zin in hebt. Een goede balans hierin vinden, zorgt voor een levensstijl die bij je past.

Zelf ben ik bourgondisch opgevoed, waarbij gezelligheid en lekker eten veelvuldig aanwezig waren. Toch word je op den duur bewust van de soort voeding en wat dit voor je lichaam betekend. Doordat ik veel sportte begon die interesse voor gezonde voeding steeds belangrijker te worden. Ik vond en vind het heel belangrijk om te weten hoe je je lichaam gezond en fit kan houden

Als je net als ik eten supergezellig vind is het wel eventjes wennen om dan wat minder goede voeding uit je leven te schrappen. Maar als je doorzet went het vanzelf en gaat het je ook verbazen hoeveel lekkere gezonde dingen er over blijven. Gedurende de dag kleine maaltijden eten en zorgen dat je op moeilijke momenten gezonde snacks bij je hebt zorgt ervoor dat je meer een verzadigd gevoel hebt en dat je de controle houdt en niet gaat snoepen wanneer je trek krijgt.

Ook bewegen is goed voor je lichaam, maar zorg ervoor dat je iets kiest waar je blij van wordt. Zorg ervoor dat je iets gaat doen waar je plezier aan beleeft, alleen dan kun je ervoor zorgen dat je het voor langere tijd vol kunt houden. Op deze manier blijf je gemotiveerd om een gezonde leefstijl te ontwikkelen.

Hoe jouw levensstijl is bepaald ook hoe je denkt, wat je doet en hoe je je voelt. Kies voor een stijl die bij je past en welke doelen je wilt bereiken. Soms moet je gewoon eten waar je lekker zin in hebt. Daar mag je dan ook extra van genieten!

Het is heel handig om vooruit te plannen wat je wilt gaan eten. Maak een boodschappenlijst voor alles wat je nodig hebt. Op deze manier weet je ook zeker dat je gezonde maaltijden voor elk moment op tafel zet. En je voorkomt op deze manier om met een lege maag boodschappen te gaan doen, waardoor je niet aan verleidingen zult toegeven.

Met deze tips kun je al een mooie start maken; eet gezond, beweeg voldoende en geniet. Uiteraard lees je in de komende blogs nog meer tips die zullen bijdragen aan een gezonde leefstijl.