Voedingsconsulent voor blijvend afvallen in gemeente Roerdalen

Ben je op zoek naar leuke tips of wil je meer informatie over verschillende onderwerpen? Laat je inspireren door de diverse blogs.

RECENTE BLOGS

Guilty pleasures van een voedingscoach

Guilty pleasures van een voedingscoach

In ons gezin is een snackbar bezoekje toch wel iets wat eens in de een of twee weken plaatsvindt. Geregeld wordt er dan gevraagd wie die lekker goudgele stengeltjes gaat halen. Ook wordt er lachend gezegd of ik nog wel als voedingscoach mij in de snackbar kan laten zien. Want ben ik niet de persoon die jou allemaal vertelt wat je niet mag eten?

Ben bewust van wat je eet

Als voedingscoach word ik natuurlijk geregeld beoordeeld op wat ik eet. Kan ik nog wel een bezoekje brengen aan de plaatselijke snackbar? Tuurlijk ben ik me bewust hiervan, maar ik weet ook als geen ander dat alles heeft te maken met balans, en daar hoort genieten ook bij.

Praten over eten is super leuk. We eten allemaal en iedereen heeft er wel een mening over. Dat gezond eten belangrijk is, weet ook iedereen en voeding is ook iets heel persoonlijks. Naarmate je ouder wordt is het veel lastiger om op gewicht te blijven, maar neemt het belang van goede voeding toe.

Los van mijn functie als voedingscoach wil ik  mijn gewicht ook in de gaten houden. Je lichaam moet je goed onderhouden en hier moet je veel aandacht aan geven. Je moet goed weten welke dingen je wel en niet moet eten. Een gezond voedingspatroon helpt daarbij.  Ook ik houd van lekker koken en lekker eten.  Zoiets gezelligs daar kan ik echt van genieten.

Welke keuze maak je?

Wat eet ik zelf eigenlijk? Er zijn mensen die denken dat voedingscoaches alleen maar leven op een blaadje sla. Ik ben wel heel bewust van welke voeding en hoeveel goed voor je is. Maar af en toe genieten moet ook zeker kunnen. Voor mij is het soms ook lastig om verleidingen van ongezond voedsel te weerstaan.

Het gaat om de balans die je je eigen maakt. Welke keuzes en overwegingen maak je? Soms kies je wel voor iets ongezonds, en een andere keer niet. Het gaat dan niet om dat ene product dat je eet, maar juist om je totale voedingspatroon voor de langere termijn.

Zo zijn er voor mij een heleboel dingen vanzelfsprekend en die automatisch in mijn dagelijkse leven zijn geïntegreerd.  Daar denk ik totaal niet meer over na. Mijn ontbijt bestaat vrijwel nooit uit een boterham, maar ik eet dagelijks mijn portie kwark met hierin muesli, walnoten of fruit. Verder gebruik ik weinig suiker, niet in de koffie en ben ook geen snoepkous. En frisdrank? Nee ook dat is niet aan mij besteed.  Saai? Nee hoor, voor mij al jaren lang de normaalste zaak van de wereld.

De kunst is balans

Uiteraard heb ik wel andere guilty pleasures. Ik ben dol op hartige dingen en vind een wijntje een heerlijk en gezellig momentje. Alles heeft te maken met balans.  Het gaat om je eigen levensstijl die je wil hanteren. Bepaalde gewoontes kun je beter afleren en hier andere voor in de plaats zetten.

Snelle makkelijke oplossingen voor afvallen zijn er niet. Als je het gezonde voedingspatroon en het maken van keuzes eenmaal onder de knie hebt, dan is het niet meer zo moeilijk. Het kost wel tijd en energie om het je aan te leren. Maar naarmate je het langer volhoudt wordt het wel makkelijker. En als je je hier bewust van bent is er nikst aan de hand en reken maar, dan zul je mij toch ook af en toe in de snackbar zien.