Voedingsconsulent voor blijvend afvallen in gemeente Roerdalen

Ben je op zoek naar leuke tips of wil je meer informatie over verschillende onderwerpen? Laat je inspireren door de diverse blogs.

RECENTE BLOGS

Kipsalade met gebakken champignons, tomaatjes en avocado

Een salade is altijd lekker. Heerlijk als zomerse maaltijd bij warme temperaturen. Maar zeker ook op minder zonnige dagen. Een kip salade kent veel varianten. Heb je al eens de combinatie geprobeerd met een lekkere avocado? De avocado bevat veel voedingsstoffen en is een heerlijke aanvulling in deze gezonde salade.

Kipsalade met gebakken champignons, tomaatjes en avocado

Voorbereidingstijd: 20 Minutes
Bereidingstijd: 20 Minutes
Porties: 1

Ingrediënten

  • 120-150 gr gerookte kip in stukjes
  • Flinke hand gemengde salade
  • 100 gr champignons in plakjes
  • 5 kerstomaatjes, gehalveerd
  • ½ avocado in stukjes
  • ½ el olijfolie
  • 1 el balsamico azijn
  • peper en zout
Voedingswaarde
  • Kcal 334
  • Eiwitten 24,6 g
  • Koolhydraten 10,2 g
  • Vetten 20,1 g

Instructies

1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons in circa 4-5 minuten gaar.
2. Breng op smaak met wat peper en zout.
3. Leg de sla op een bord en verdeel de kerstomaatjes, gebakken champignons, gerookte kip en de avocado eroverheen.
4. Besprenkel met de balsamicoazijn.
Print
Tip: vanaf fase 2B lekker met een eetlepel sesamzaadjes.